Pages

There was an error in this gadget

Tuesday, January 25, 2011

Memories of Bunga Melati Satu

Ini adalah sedikit sebanyak pic yg ak snap sepanjang berada kt atas Bunga Melati Satu~ Actually ak nk upload banyak lagi, dan gambar pon ad berfolder2 lagi, tp takot serabut lak nnti. So, lau nak tengok yg lagi best, jemput dtg umah ye =)

Boiler operation (lakonan semata-mata)

IGG Plant kt IGG Room

Water in oil test (bukan lakonan)

Tunggang superbike !!!

Cuci scavenge trunk, rase cam duk dalam oven mase nie

Repair generator turbocharger, Azmi (overall kuning) tengah berlakon

Yang ak ngan Azmi angkat nie, cylinder head (lakonan semata-mata)

Engine Control Room (E.C.R) - Rijal dan Iqbal

Greaser Hanafiah tgh welding tiub economizer yg bocor

Ikan pari nie ak yg pancing, serious !!

Rijal dapat anak jerung katak

Azmi dan tali mooringnya

Santai kenangan sebelum sign off

Ak ngan AB Bob (able body)

Tengah check nama2 yg boleh sign off

Engine crew (mamat nie selalu je ad)

Yang pakai cap putih tu la 2nd engineer, yg sorang lagi tu, oiler

Tengah xde keje, sehari sebelum sign off

Mase nie pukul 10 malam, beberapa jam sebelum sign off

Ak ngan Azmi tgh cuci LT Cooler

Main engine kapal ak

Piston kapal ak sedang dibaiki dan Azmi sedang berlakon cam biasa

Piston skirt

Cylinder head

Rosman dan Iqbal, mase nie kt Kharg Island (honeymoon)

Rijal tengah cuci control panel (esok da nk raya)

Ak dan Drain Cooler (benda nie laa yg kitorang cabut time emergency aritu)

Rijal sedang meninggalkan kapal

Last view Melati Satu, xley tengok da kapal nie esok

Antara crew2 yg sign off, tengah tunggu bas

Rase cam sedih jgk bila nk tinggalkan kapal

Rijal pon turut rase ap yg ak rase

Ak ngan Azlan tgh sembang ngan cadet kapal lain, Cicak (bukan nama sebenar)
*******

Dan yang nie pulak, gambar yg kitorang snap bersama-sama dengan anggota PASKAL yg menemani perjalanan kami sepanjang merentasi Teluk Aden~







*******

Sekian sahaja kenangan selama setengah tahun bersama crew Bunga Melati Satu, panjang umur, leh sail lagi sekali ngan dorang. Bunga Melati Satu crews (that time), they are the best peoples ever !!! =)

No comments:

Post a Comment