Pages

There was an error in this gadget

Saturday, February 12, 2011

Love Story "Fantasy Couple"

Based kt tajuk entry ak kali nie, korang mesti da tau kan ap yg ak nk bebel? Sedang ak mengimbau kembali kisah2 ak kt atas kapal nie, tiba2 teringat kt satu kisah yg agak menarik dan xmungkin ak lupakan, iaitu kisah perchentaanku. Peristiwa nie terjadi time kapal ak nie masih lagi berpenghuni. Actually ak xnk gtau pon pasal kisah ak nie kt sape2, tapi ntah nape ak rase cm nak share jgk kt korang. Tapi jgn ambil dan simpan di dalam hati, ianya cumalah sebuah kisah rekaan alam fantasi ak sahaja. Betol nie. Xcaye, korang bace lah sampai habis. Hehe =)



Semuanya bermula disebabkan oleh ancaman dari pak arab Fateh. Citer die camni, satu hari tu, Fateh tanya ak pasal awek. Ak ckp laa kt die yg ak nie single, xde awek, tapi ak ad kenal ngan ramai kawan2 pompuan. Die ckp die pon single jgk "I'm still searching. I think Malaysian girl is better rite? They all nice. And pretty of coz." Pastu kitorang pon sembang laa pasal pompuan, da memang xde tajuk lain da kalau ak sembang ngan Fateh nie. So, ak citer laa kt die setiap girls yg ak kenal, sambil2 ak promote sorang2 kt die. Ak citer laa kt die yg ak minat kt sorang minah nie, nme die, ishh, perlu ke ak gtau? Ok, juz bagi nickname je laa, si "A". Ak suke bagi nickname nie kt sape2 je tau, jgn cepat buat andaian ! Hehehe~ So, ak citer laa sebijik2 kt mamat nie, dari awal ak kenal minah tu sampai laa sekarang. Tapi ak xsure Fateh tu faham ke tak ap yg ak duk citer tu, sebab English ak totally hancus. Ak xkisah laa die faham ke tak, yg penting ak bercakap jgk ngan mamat ni, even ak xberapa suka kt die.


Tiba2 Fateh getting excited, die terus mintak gmbar si "A" dengan ak. Ak yg sememangnya berniat nk menunjuk2 kt die, terus je ak tunjuk gmbar si "A" tu. Ahahahaha~ Die pon ap lagi, terus laa duk puji2 minah nie, xtau laa die puji ikhlas ke tak, atau juz nk amik hati ak. But, ak memang xkisah pon. Die tau yg ak selalu duk contact minah nie since awal2 ak on lagi. Die pesan kt ak, lau time ak call minah nie, gtau die, sebab die nk cuba cakap ngan Malaysian girl. Ak pon kesian jgk kt die, so satu hari tu ak call laa minah nie. Cakap 2, 3 minit, ak bagi plak Fateh cakap. Punya laa lame die gayut ngan minah nie, sampai naik jeles ak. Perghh, nyesal ak bagi kt die. Perkara nie berterusan sehinggalah pada suatu hari, Fateh gtau ak, yg die jatuh hati kt minah yg ak suka nie, si "A". Ak xkata pape, juz buat2 cam gelak je laa. Tapi dalam hati ak, sape yg tau. Memang ak xsenang duduk mase tu. Die ckp, die dah amik nombor fon si "A" dari fon ak. Pastu die ckp, die ada call si"A" mase ak tengah duty. So, bertambah xtenang jiwa ak. Tiap kali die off duty, ak mesti intip ap yg mamat nie selalu buat time kt bilik, betol ke die selalu contact si "A". Ak juz nk kepastian je. Jelez actually~ Hak3 =P


Pada suatu malam, ak masih ingat lagi tarikhnya, 06/05/2009, ak cam biasa laa duk mesej2 ngan si "A". Si "A" nie tny ak pasal Fateh, ak pon citer laa kt die Fateh nie cane. Actually ak memang jelez giler time nie, ak ingat si "A" pon da jatuh hati kt Fateh. Kecewa sungguh hati ak mase tu. Sape suruh ak slow, lau nk nape xcakap, kn? Pastu si "A" tanya laa ap yg kitorang sume selalu buat time atas kapal, ak pon citer laa "Mesej2 awek, calling2 awek, pastu tengok movie, makan2, sembang2 kosong, pastu bile da ngantok, tido." Pastu die tny ak something, very shocking question (private and confidential), then ak memang terkejut amat mase tu. Die duk keep asking me the same question, makin gelabah ak jadinya. Xsenang duduk, ak berdiri, berjalan sambil fon tergenggam erat kt tangan, mesej still xreply. Last sekali, ak ckp kt die, dengan terketar2 ak taip "Sy minat kt awak dot dot dot...." Bile diajak kapel, ak jwb "We will try" Amacam ? Hahahaha~ Pastu, sungguh ak xsangka, yg die rilek je dgr jawapan ak, die trima ak. Hampir2 demam ak waktu tu, happy, xpercaya, takot, sume ak rase. Makin xsenang duduk. Ak mesej balik, tny betol ke tak, serious ke tak die nie. "Yup, sy serious laa." Terus demam ak, sampai jatuh fon terlepas jatuh ke lantai~ :P


Maka, mulai detik tu, ak declare yg ak dah pon bercouple ngan die,  far sight girl. Ak lamar die time atas kapal kot. Lain dari yg lain kn? Yes, i know. Hahahaha~ Mula2 memang ak malu nk mesej ngan die as a boyfren. Xtau ak nk ckp cane ngan die nie. Ak mesej pon biasa2 je, xpernah nk jiwang2. Dan die pon tau ak nie bukanlah mamat jiwang yg pandai bermain kata2 romantis. Tapi ak xkisah laa, asal die da jd yg ak punye. Ak betol2 happy mase tu. Turun duty pon senyum je non stop, sume keje ak sanggup buat. Xkira lah kena maki ngan sape2 pon, ak buat2 cool je. Bila hati dah happy, sume disturbance dari luar dah xboleh effect kt emosi ak lagi daa. Tiap2 malam ak call die, mesej die. Skrang da bley laa luah2 anything da kt die. Bley manja2 ngan die tiap2 malam. Hehe....Yela, badan da penat keje seharian, at least bile dah ade awek, bley jgk ak luah2, manja2 gitu. Agaknya cani lah yg orang2 yg da kapel rase kan? Hahaha~ Ah, xkisah laa. Yang penting ak rase happy sangat, dan rase lain dari biasa. Rase cm hidup ak da berubah sangat. Minah nie banyak nasihat kt ak, bagi semangat kt ak. Ak kena extend kt atas kapal, extend dekat dua bulan lau xsilap. Patut da lame ak bley sign off. Ak dah janji nk date ngan die once ak da sign off nnti, cakap nk bagi hadiah laa kt die. Tapi sampai sekarang ak still xbagi2 lagi ap yg ak janjikan tu (sekarang macam2 da ak bg kt die, haha). Tapi die nie memang xkisah, yg penting ak ikhlas dan jujur ngan die, die xpentingkan hadiah2 yg bersifat kebendaan nie. Sebab tu ak sayang sangat kt awek ak nie. Hahaha~


Awek ak punya perangai nie, bile die start bercerita, die akan cerita panjang2 kt ak dengan laju tanpa sempat bg ak peluang utk mencelah. Nie lah part yg paling ak suke kt awek ak. Bagi ak, die nie memang pompuan yg lawak. Nada suara die time cakap memang cam selamba je, telus dan jujur giler, cm xkisah ak fikir ap kt die. Memang ak suke. Hahaha~ Die nie banyak cerita nk share ngan ak tiap2 hari. Hari2 keje ak gelak je, sebab die nie banyak cakap dan suka melawak sentiasa. Die kadang2 suka jgk usik2 ak, sebab die xpuas hati ak duk usik2 die tiap2 hari.  Lagi satu, ak memang suke dengar die gelak. Lau time ak buat lawak, die gelak2, cam die support setiap citer ak, makin excited laa ak bercerita kt die. Pastu die nie jenis ala2 warak cket, selalu tanya ak pasal semayang, mengaji, puasa. Kira seimbang lah die nie dari segi sosial ngan agama. Lagi satu pasal awek ak nie, lau die betol2 nak something, die akan cakap kt ak, tapi die xsuruh pon ak beli, die yg beli sendiri. Korang tau tak, die nie xpernah pon mintak pape dari ak, belanja makan pon ak xpernah buat kt die tau. Die cakap sume tu xpenting, tapi lau ak bagi something, die akan terima dan akan menghargainya. Die nie jujur tau, everythings die akan gtau dan citer kt ak, xkira lah benda tu bakal buat ak jeles or sakit hati, die tetap gtau kt ak jgk. Even nk kuar outing pon mintak izin ak dulu tau, bagus kan awek ak nie? Bagi ak, itu memang yg ak harapkan dari bakal pasangan hidup ak.


Ops, wey, korang jangan meluat lagi dengan citer ak nie. Actually, untuk pengetahuan korang, kisah chenta ak nie, memang betol2 fantasi. Sumenya hanyalah rekaan dan ilusi semata2. Setelah sekian lama ak rase diri ak nie dah kapel dan happy, rupa2nya ak hanya bermimpi dan berangan dengan gadis idaman ak tu. Dan ak hanya bangun dan tersedar pada tarikh 07/05/2010. Fuhhh, setahun lamenye ak bermimpi~ Tapi ak rase cam betol2 indah dan best, even sekadar bayangan dan story yg ak create di dunia ak sendiri. Memang hidup ak penuh dengan imaginasi. Korang tau nape ak ckp nie sume mimpi? Sebab dari 1st day ak kapel ngan die, sampailah setahun kemudian, ak xpernah pon jumpa ngan die, not even once, juz masing2 hantar gambar lau rindu, mesej2, calling2, dats all. So, sampai kt situ sajelah mimpi ak ngan awek ak tu dan ianya berakhir pada tarikh tersebut. Sebab pastu kitorang da start jumpe2, dating2, dan kuar bersama with bodyguard (adik dia, adik ak). Inilah yg ak katakan kisah fantasi perchentaan ak dan die...Hahahaha~

17 comments:

  1. hahaha~ mmg xmau bagi faham..nnti lau org faham, mati lah sy kena kutuk~ hak3

    ReplyDelete
  2. maksudnya????
    pa cerita di sebalik mmpi 2???

    ReplyDelete
  3. mkasudnye, ak kapel ngan die juz dlm fon only selama setaun..xpernah jumpa, xpernah date, xpernah serious..juz kapel cm dalam alam mimpi sahaja~ faham cik rina? mrs fuain?? hehe...

    ReplyDelete
  4. hahakk...
    len kli gtw la part mna yg btol n part mna yg imaginasi...
    huuhuhuhu...=P

    ReplyDelete
  5. actually sume part betol...cuma cara kami kapel je ibarat cm fantasi~ setaun tu, start dari 1st day kapel, xpernah date, xpernah jumpe depan2....skrg da jumpe laa, lepas setaun...hehehe~ penuh tersirat...kang tulis jelas2, kena kutuk lak =P

    ReplyDelete
  6. hahaha~ suh die bace eh? memang digalakkan...bagi ak malu r tu...kah3~ papep pon, kitorang da skarang dah hari2 dating...kitorang ikut step by step...mula2kt fon,cm teori...pastu baru jumpe,cm practical...hak2

    ReplyDelete
  7. takot kna kutuk ngn spe nie??? ahahahahahahaha :)

    ReplyDelete
  8. hahaha...
    xbes2
    ktorg dr mule rpat smpy la cple
    hr2 dating..
    lg beshh...
    hahakk...=P

    ReplyDelete
  9. saper rezqie nie?? hehehe~ takot kena kutuk ngan para readers laa..buat malu je nnti :D hak3~

    ReplyDelete
  10. mrs syahnat~ kapel cam kami laa best..setaun buat xtau, xpenah jumpe, pastu pas setaun baru jumpe and dating..baru xboring~ then berpisah lame2, pastu baru jumpe balik...camtu barulah nikmat berkapel...cuba try~ hak3 :D

    ReplyDelete
  11. u dont know me?? i know u n will always know u! ahaks!! (mesti cuak kan) ;)

    ReplyDelete
  12. sweet story..btw, my bf pun belayar jugak... tapi i tak kuat sbb tiap2 hari nangis rindu kat die :(

    ReplyDelete