Pages

There was an error in this gadget

Wednesday, June 27, 2012

Ghost Sea

Kali nie ak nk kongsi 3 pengalaman pelik ak tiap kali kapal ak on the way balik Singapore from Shanghai..benda2 nie berlaku tiap kali departure dari Shanghai utk ke Singapore~


1st, mase tu duty aku, after departure from Shanghai, kapal ak pon meneruskan perjalanan seperti biase..dan seperti biase jgk lah, selepas full away, chief engineer pon naik laa kebilik..yg tinggal hanya ak sorang2, standby, sbb ak kn on duty..so, tepat jam 9mlm, ak pon decide laa utk round check..1st thing ak akan check, main engine, sbb kapal baru full away, so condition engine haruslah dipastikan..dari satu unit ke satu unit ak check..bile sampai kt unit paling last, unit no 6, ak observe satu keadaan abnormal..starting air line ke starting air valve bertukar warna kehitaman, catnya pula menggelupas..ak sentuh permukaan line tu, agak panas..so, cepat2 ak inform 2nd engineer..2nd engineer tanya macam2 pasal line tu, then die ckp, juz observe dulu line tu..lau makin panas, inform die skali lagi..so, tiap2 sejam aku perhatikan line tu..ak tembak line tu dgn infrared thermometer utk dapatkan bacaan tepat suhu line tersebut..tepat jam 12 mlm, ak mintak bridge utk reduce rpm, from 95 ke 90..so, suhu line tu maintain sampai pagi esok..pas aku off duty, pas handing over kt 4th engineer, dlm kol 10 pg, starting air line tu bertukar ke warna merah membara..kalaulah mase tu ad angin yg leaking dr air bottle, alamatnye jadi jagung bakar laa kitorang sume mase tu..so, kitorang pon stop kapal, then rectify masalah tu smpai settle~

2nd, mase tu pon duty ak jugak, after departure from Shanghai, kapal ak pon meneruskan perjalanan seperti biase..semasa maneuvering, ak perasan yg brigde order too fast..dari satu speed ke satu speed, mmg laju..kitorang yg dalam engine room nie pon kalut duk shuffle, berjoget sane sini nak maintain main engine condition cam jacket water temperature, boiler steam pressure, and else..kejam betol encik pilot Shanghai mase tu..dan lepas full away, cam biase, chief engineer naik ke bilik..tinggal laa ak sorang2 kt engine room nie..so, ak terus decide utk round check..yela, badan da penat, 8 jam maneuvering, shufle sane sini, mase tu lak da pukul 1 pagi..ak ingat nk round check2, then tido laa..baru ak capai torchlight, alarm berbunyi, upenye jacket water pressure drop..bile benda nie drop, main engine akan slow down, then bersepah2 laa alarm datang..kalut dibuatnye sorang2 mase tu, nk jawab alarm, pastu nk rectify..then naik lagi alarm yg buat ak pasti ap masalahnye, Expansion Tank Level Low..ak tau, main engine leaking kt mane2..ak terus kuar control room, ak tengok, kt unit no 6 main engine, air kuar terpancut2..banjir engine room mase..kelam kabut ak dibuatnye..xtau nk lari kemana, nk buat ape dulu yg patut..ak pon lari ke expansion tank..pas ak kip open valve topup expansion tank, ak terus call chief ngan 2nd engineer..dorang pon terus call sume engine crew..ape lagi, keje paras laa pepagi buta..dgn bridge duk call tiap setengah jam sekali, duk tny bile nk siap, bile nk siap..nk cepat, korang datang repair sendiri !! hahaha..

3rd, kali nie bukan duty ak..tapi duty 4th engineer Aizzul, haha..yg nie paaaaaaling pelik..sehari lepas departure Shanghai (lau departure Shanghai je, mesti duty ak), mase tu malam..ak ngan roomate ak tgh duk layan movie mase tu, One Piece..mase tu pukul 9 mlm laa lau xclap..tgh duk layan movie tu, tibe2 kapal kitorang blackout..ape lagi, berlari2 laa engine crew sume, pakat turun engine room, nk tgk ape masalah tibe2 blackout nie..bile smpai control room, kitorang pon check laa kt monitor, nk tau ap alarm yg buat generator tibe2 blackout..pelik !! satu alarm pon xde..mksud ak, xde satu pon alarm yg bley buat blackout td..chief engineer da mula rase pelik..die suruh kitorang round check satu engine room..kitorang pon round check laa satu engine room, mane tau kot2 ad something ke yg kitorang xnampak kt monitor, monitor xleh nk detect..pon xde pape jgk..chief pon ckp laa, die pon rse pelik jgk..xpenah lagi bnda2 cani berlaku sbelum nie..lau blackout, mesti ad sebabnye, xkan blackout tibe2 camtu je, tanpa sebab..so, kitorang pon naik laa ke bilik masing2..dlm pukul 11, 3rd mate Farid dtg bilik ak, tny nape blackout..ak pon xtau nk jwb cane, juz ckp xtau, tibe2 je blackout..pastu Farid pon citer laa, mase die kt bridge td, kt depan kapal ak nie ad sebuah kapal yg Not In Command, meaning, kapal tu stop or drifting..kelajuan kapal tu juz 1- 2 knot je..lau pk balik, buat ap kapal tu nk stop kt tengah2 laut..lain laa kalau dekat2 ngn darat or port..nie tengah2 laut kot, mlm buta lak tu..upenye kapal dorang pon blackout..3rd mate yg on duty mase tu, Yusri, try contact kapal tu, tp xde jawapan..beberapa kali die try contact by VHF, tp still xde jawapan..dorang pon juz ignore je laa..maybe crew kapal tu busy, kalut duk rectify kapal dorang yg blackout..then, juz after kapal ak passing depan kapal tu, kapal ak pon terus blackout..dorang pon xreceive pape alarm..so dorang pk, maybe engine side tau nape kapal tibe2 blackout mase tu..itulah ap yg Farid ngn duty 3rd mate, Yusri perasan mase tu..ape sebabnye? Wallahu'alam~ kitorang sendiri pon xtau...

Kalau diikotkan, mmg banyak sangat kejadian2 pelik yg berlaku kt lautan nie..ap kite perlu buat, byk2 berdoa, hindari perbuatan mungkar, dan tawakkal kpd Allah..moga selamat perjalanan kami hendaknye~ Aminnn =)



Wednesday, June 20, 2012

Story of Harlot - Part 2

sambungan dari episod lepas...

Kat supermarket tu, sempat jgk laa aku tinjau2 barangan kat sane..pergh, sume cam mahal gile, baju pon ratusan RM nilainye..duit da laa cukup2 nak beli simcard ngn bayar tambang teksi..xpela, juz tengok2 je, lagipon aku kena ikot amoi nie..die rembat fon aku..dari tingkat satu ke tingkat paling atas, then turun balik sampai tingkat satu, satu benda pon kitorang xbeli..juz observe je..cam aku, nak tgk barang pon xsempat sgt daa, duk perhati kt amoi nie, takot2 die hilang..pastu kitorang pon terus tuju ke van tadi, nk naik pegi tempat lain plak..mase tu laa baru die bg balik fon aku..fuhh, lega gile..

So, mase nk naik van tu laa kitorang sume berpecah..ade yg naik teksi, ade yg pilih nk naik van tu, ade jgk yg nk stay kt supermarket tu..aku plak, sbb xbiase ngan tempat tu, aku ikot org je, aku pilih utk naik van tu..15 minit kemudian, kitorang pon sampai laa kt sebuah seaman club..kt situ laa kitorang lepak sampai petang..mula2 sampai tu aku xterus masuk ke seaman club tu, simcard still aku xcari lagi..aku pon gtau laa kawan2 aku, nak pegi cari barang dulu, then baru aku join dorang..maka, berjalan laa aku sorang2 kt situ..satu demi satu kedai aku masuk,sume xpaham English..terpaksa laa aku guna bahasa isyarat..da guna bahasa isyarat nie, macam2 benda laa dorang salah offer..handfon laa, earphone laa, yg bagi fon umah or fix phone pon ade..sukarnye idup kt sini lau xpandai speak bahasa dorang~

Aku pon give up mencari..tambah2 lagi mase tu sejuk, anjing plak bersepah duk ikot aku..seram jugak bile da 4, 5 ekor duk follow aku nie..besar2 lak tu, xcukup tanah aku nk samak..haha..then, aku pon decide laa utk balik semula ke seaman club tu, Sunshine Seaman Club..kt dalam tu ade heater, so, aku rase selesa laa bile duk dlm tu..aku pon sempat laa observe ape benda yg ad kat dalam seaman club tu..ade bilik karaoke yg private, ade tempat makan, pastu ade cam lounge..kitorang sume duk kt lounge tu laa..pastu ade laa pelayan China 2 orang kt dalam tu..sorang jaga tmpat cashier, pastu sorang lagi duk sembang2 ngn kitorang..die (pelayan) bg segelas air kt aku, aku tengok cam pelik je air dlm gelas tu..bau pon lain macam, so aku tolak laa..aku ckp aku xminum air tu..then aku order air coke satu tin, pastu duk jalan2 sekitar dalam seaman club tu..kt dinding ngn perabot dalam tu penuh ngan nama2 seaman yg penah datang ke tempat tu..sume nama2 Philipine~ aku pon xlepaskan peluang laa, tulis nama kitorang ramai2 kt situ..pastu, aku sempat jgk mintak sedikit souvenir ngan cashier tu, aku mintak exchange note / duit negara dorang ngn duit RM yg aku ade..so, aku pon dapat laa berkeping2 duit matawang dorang..padahal aku bg RM1 sekeping je..haha..

Pastu aku duk rilek2 kt atas sofa ngan cadet Putera, die pon kuar sekali ngan aku mase tu..then datang sorang lagi pelayan kt kitorang, die duk tengah2 antara aku ngan Putera..die senyum2 cmtu sambil tayang die punya aset kt kitorang..Masyaallah~ cam aku ckp kt entry lepas, aku mmg xboleh ngan amoi Tanah Besar nie, ade something yg aku xsuke psl dorang..dengan spontan aku ckp kat amoi tu "Oh, sorry, im not interested to you..cause im totally gay" hahaha..terkejut amoi tu, terus die bangun, then pegi kt tmpat lain..Alhamdulillah, nothing happen =) biarlaa die ingat aku betol2 gay ke ape ke, peduli ape aku..die bukannye lawa pon..tu paling penting~ aku ngan Putera pon duk gelak2 je laa pastu..amoi tu duk kip on tgk kt kitorang, xpuas hati kot kitorang gay to each other..lantak ko laa amoi..hahaha..then, tepat pukul 6.00 ptg, kitorang pon gerak laa ke port..shore leave expired pukul 6.00 ptg, kitorang dah pon terlewat sedikit..tp xkisah laa, kapal bukannye gerak lagi pon..

Takat itu saje laa pengalaman aku kt Qingdao..amiklah iktibar dan pengajaran kt ape yg da jadi kt aku..hahaha~ lau korang2 sume xde pengalaman kt tempat org, lagi2 ngan kaum2 harlot nie, buat cam aku..yg penting, hati2..jgn pk sekerat je, pk jauh2..mak ayah kt kampung tu selalu duk doa and harap kt kite, xkan kite nk main2 banda mengarut kt belakang dorang kn? so, pandai2 laa =)




Tuesday, June 19, 2012

Story of Harlot - Part 1

"Tak semua pelaut tu tergolong dari kalangan yang jahil !! Tak semua pelaut senang berbuat perkara munkar !! Tak semua pelaut buat benda buruk cam ape yg korang kat darat fikir !!"


Awal2 lagi ak ckp cani sbb xnk korang2 yg kt darat fikir yg aku nie seorang pelaut dari golongan yg teruk..nape? sbb entry kali nie ak nk citerkan pengalaman aku yg "menyeramkan" mase sail aritu..bunyi cam tegas ayat ak mula2 tu kn? xla, saje buat cm tegas..sbb sape yg kenal aku, tau yg aku nie xpenah serious..kali nie aku serious, ok!! haha~ :D okeh, citernye cani....

Mase kapal aku masuk ke Qingdao, China, kebetulan mase tu aku off duty, dan secara kebetulan jugak, kitorang xde keje mase tu..so, aku dah decide utk turun shore (darat)..niat aku cuma satu, nak beli simcard China utk buat calling2 insan tersayang kt umah..memandangkan kapal aku seringkali masuk sini (China), dua port plak tu, pastu org ckp call rate dari sini ke Malaysia sgt rendah, sbb tu aku perlukan simcard tu..so pasni xperlulah aku bazirkan rm2 utk satu msg cam selalu ak buat tiap kali masuk sini..pasni bley laa aku gayut puas2 ngan family aku, mahupon si A =)

Pagi tu, lepas mintak permission dari 2nd engineer, aku ngan beberapa kawan aku yg lain pon siap2 lah tunggu kat bus stop yg ade kt tepi port tu..cuaca mase tu sejuk amat, musim sejuk kt China mase tu..nasib baik lah sweater aku agak tebal..hehe~ so, tunggu punya tunggu, bus xdatang2..sejam jgk kitorang tunggu kt situ, baru nak putus asa, datang laa sebuah van.."cantik jgk driver van nie" bentak hati aku..katenye, dengan caj tertentu, die bley bawak kitorang ke bandar..so, kitorang setujula..yela, dari duk tggu bus yg xtau bile nk datang tu, better kitorang naik van tu..mahal pon xkisah laa, asal dapat kuar..kitorang naik laa van tu berhimpit2..van kecik, kitorang lak ramai, dalam 8 orang mse tu yg kuar..tp xkisah laa..

Nak dijadikan citer, mase van tu nak kuar gate port utk ke bandar, ade laa sorang amoi nie tahan van nie..upenye die pon nk tumpang naik van kitorang nie.."ahh, xlawa lak amoi nie", so ak xperhati sgt kt die..juz tgk suasana sekitar je..kitorang pon da berhimpit2 mase tu, kat mane amoi tu nk duduk lau die naik jugak..jawapannye, tepi aku..aku pon xtau nape, mase amoi tu naik, sume kawan2 aku cam bg ruang kosong kt tepi aku, so, sedar xsedar die dah pon duduk kt tepi aku..ok, honestly, aku xsuke ngan pompuan China tanah besar nie, bau die lain macam.."Lau lawa xpela jgk" bisik hati ak..hahaha~ ahh, biar je laa..tahan je..dah mmg style aku, fon always kat tangan..mase tu si A msg aku, so aku nk reply laa..mase tu laa amoi nie tetiba rampas fon dari tangan ak..terkejut aku mase tu !!!

Macam2 die duk tanya aku, "U have a girlfren?" "How old are u?" "Where u came from?"..aku jawab laa tergagap2 mase tu..da laa amik fon aku, die bley plak duk belek2 isi kandungan mesej aku..nasib baik laa die warga local situ, so maybe die xpaham laa mesej aku ngan si A tu..tgh2 duk belek2 fon aku tu, die ckp "Wuh, so much love inside"..aku pon xfaham nape die ckp camtu dan ape maksud die sebenarnye..mase tu screen fon aku tertera mesej2 aku ngan si A..pastu die bukak plak galery, satu demi satu gambar die belek..pastu duk kip on tanya aku "Who's this?"..pastu sampai kt satu gambar tu, gambar si A..and of coz sume gambar bertudung je yg aku ade..die duk kip on ckp pasal si A "Oh, so this is ur girlfren..she seems nice..blaa blaa blaa blaa......but why she's wearing scarf (tudung)?" aku xjawab, aku senyum je..pastu lame jgk laa die duk tengok gambar2 tu sume..then kitorang pon sampai laa kt tmpat yg dituju, supermarket..tp amoi tu still xbagi lg fon kt aku..aku mintak, die bley plak buat bodo je..nak xnak, aku kip on ikot amoi tu..takot2 fon aku die rembat lak, susah laa nnti..fon tu ibarat nyawa bagi aku..hampeh punya amoi~


Bersambung...rest jap, nak smayang, umi aku da bising....haha~

Sunday, June 17, 2012

Shanghai - Qin Dao - Pusan

Aku punya road kali nie alhamdulillah xberapa jauh, juz sekitar Asia sahaja, start dari Port Kelang, then Singapore, Shanghai, Qin Dao dan last skali Pusan..pastu balik semula ke Singapore, then Port Kelang..dan begitulah seterusnya..voyage kali nie xlame, satu voyage, tanpa delay2, juz 22 hari sahaja..means, setiap 22 hari skali ak pasti sampai semula ke Port Kelang..mula2 sampai Port Kelang tu, pnggunaan fon mmg amat kerap..biase laa, syg abg syg abg, pastu mak ayah pon rindu2 lagi mse tu, ngan homesicknye, nk citer itu ini pasal situasi keje laa, macam2, haha~ pastu da tiga empat trip, jadi biase balik, col n msg pon da jarang2 daa =)


Kat Shanghai, selalunya kitorang spend mase utk desludging (dispose sludge - lub oil sludge, fuel oil sludge, waste oil)..selalunya designated person yg buat keje nie, AKU..utk 3 bulan pertama, mmg ak laa yg selalu kena, sbb time arrival Shanghai je, mesti time duty ak..so, xkire laa malam ke, siang ke, pagi buta ke, mmg ak laa yg ditugaskan utk jd mandur keje2 desludging nie..bukan buat ap pon, juz tunjuk2 mane tank minyak yg terlibat..yg buat keje sume orang2 local chinese kt situ..dorang datang by barge / boat..dorang laa yg sedut minyak2 tu ke barge dorang..bile da abes satu2 tank tu, ak kena check, dan sounding, pastu report kt chief engineer..pastu tunjuk lak tank lain, begitulah seterusnya sehingga selesai proses desludging nie..keje nie depend kt bape byk kuantiti minyak yg nk kena dispose, makin byk makin lame laa ak kena stay..bagus jgk laa keje nie, keje tanpa duit, buang mase !!

Kat Qin Dao lak, same jgk, lau kt Shanghai kitorang xdispose sludge, maka, kt Qin Dao laa kitorang akan buat keje nie..pastu satu lg projek utk ak, dispose garbage..kt China nie laa sume bahan2 buangan kitorang akan dispose..kalau xde pape keje kt sini, biasenye sape2 yg xduty or off duty tu akan amik peluang utk turun ke darat..

Kat Pusan, Korea lak, selalunya kat sini port stay agak panjang sedikit dari China..so, kalau ad mase yg menginzinkan, kat sini laa kitorang akan repair main engine..mane2 unit main engine yg dah due tu, kitorang akan service..keje nie laa paling leceh bg ak..tambah2 plak tools kapal ak nie slalu buat hal, cam hydraulic jack utk bukak nut cylinder head..leceh, tp once da siap, rase lega tu mmg xterkata..haha~ tp okla, byk benda bley belaja..lau dulu2, ak juz jadi runner je utk amik2 tools..tp skarang tak lagi, ak da involve betol2 utk keje service nie..kdg2 laa lau tools pape xcukup, still ak kena jd runner..maklumla, makhluk termuda dlm kalangan engine department =)

Kat Singapore plak, mmg tiap2 kali masuk sini, kitorang akan bunker minyak..sume jenis minyak, Heavy Fuel Oil (H.F.O), Diesel Oil (D.O), Lubricating Oil (L.O), pastu inventory cam spare parts, chemicals, lube oil, provision pon kt sini laa bnda tu sume sampai..kadang2 surveyor laa datang nk check2 kapal..pendek kate, kt Singapore nie laa kitorang sume paling bz..mase nie laa khidmat ak sebagai seorang runner yg bertauliah amat diperlukan..ke sana sini ak berlari..kadang2 menyampah jgk, cam ak sorang je junior atas kapal tu..tp yela, da org senang panggil ak, mintak tolong ak, ak buat je la..selain dpt merapatkan hubungan silaturrahim antara ak ngn crew, ak pon dapat improve ak punya knowledge..kan? haha..

Kat Port Kelang, kt sini selalunya jarang ad keje..lau ade pon juz surveyor je dtg check2 kapal, check pon kejap je..selalunya, kt sini laa ramai ahli keluarga sesetengah crew akan datang naik kapal, melawat sanak saudara yg sailing..dan port ini laa yg paling ditunggu2 oleh sang suami akan kedatangan isterinye yg tercinta..mase nie laa masing2 bini datang, dorang akan sambut then bawak bini masing2 ke bilik..pastu paham2 laa, da lame xjumpe..hehe~ muke masing2 senyum penuh berseri..pastu hilang tanpa bayang, masing2 dalam bilik..pastu mane yg da ad anak, anak2 dorang nie laa yg ubah suasana kapal yg sepi buat seketika..dengan suara dorang duk jerit2, duk gurau same sendiri, main kejar2, lari turun naik tangga, pastu jatuh, nangis, mase nie laa paling ak teringat suasana kt umah..teringat kt adik2 ak..cdey mmg cdey, tp tu laa lumrah idup keje cani..cam ak, family ak xdapat datang sbb dorang jauh dr sini..tp ak xkisah pon, dapat tgk family org pon da cukup ok da..dapat tengok org hepy pon, da cukup bagus daa bg ak..haha~

Lain2 mase lak, kitorang kt tengah2 laut..keje kt tengah2 laut cam biase laa..engine crew cam ak nie, cam biase duk buat keje2 maintenance mane2 machinery yg da due..cleaning2 nie always kitorang buat..lau kt umah pon kite selalu sapu, kemas hari2..kapal pon cmtu jgk..pastu sebelum sampai mane2 port, kitorang akan prepare pape barang yg nak guna utk port aktiviti cam ak citer kt atas tu..itu saje~

So, itulah antara aktiviti yg kitorang buat sepanjang sailing nie =)

Engine Control Room

Aku tengah reply emel, hehe

Rest minum Coke free

Engine crew, Greaser Panjang, 4th ngan 3rd

Kitorang tengah lift up cylinder head main engine

Lecky ngan 4th tengah duk wayang dlm ECR

Greaser Mirul tgh isi log book

Aku kt main engine, tengah duk wayang

4th tengah posing ngan main engine piston

Aku buat ape ntah

Friday, June 15, 2012

Aidiladha Onboard

Mase aku on kapal nie, waktu tu da dekat ngan tarikh raye Haji..dan mase raye Haji tu, ak pulak on duty..pagi2 lagi, ak turun engine room utk take over duty, dan buat round checking engine room..pagi tu dorang sume buat solat sunat hari raye, dan ad bacaan khutbah raye (cadet yang bace khutbah)..ak round check secepat mungkin, niat kt hati nie kalau boleh nak ikot sekali smayang sunat hari raye..mungkin bukan rezeki ak pagi tu, mase ak naik smula kt bilik tu, dorang dah pon start semayang..ak berlari pegi bilik, mandi cepat2, tukar baju baru, then terus turun semula ke surau..perlahan2 ak jenguk kt surau, tgk dorang sume da tahiyyat akhir..adoiii, melepas nk buat smayang raye..ak pon terus turun ke officer dining salon, jenguk2 ap makanan yg ada, and curi2 makan sementara org masih xde..haha~

Tu cadet Vinoth yg duty sekali ngan ak pagi tu

Pelbagai makanan terhidang kat meja

Nie meja satu lagi, sate pon ade

Banner raya puasa 2 bulan lepas, nk jimat kos, hehe

Ikan shuweet shhour

Pas ak snap2 picture sorang2, makan sikit2 sorang2, dorang yg semayang raye tadi pon turunlah ke dining salon utk makan2..sume berpakaian hari raya..ad yg pakai kain pelikat berbaju melayu, ad yg pakai songkok, yg pakai sampin pon ad..sangat meriah suasana mase tu..cukup meriah bg kitorang yg celebrate raye jauh dr family kt tengah2 laut..Selamat Hari Raya Aidiladha sume !! =)

Commando kapal ak

Mista Zara Sarif, Admin Officer kapal ak

Kat tengah2 tu OS Fitri yg on sekali ngan ak

AB Parno, Bosun Noralam, JR Acho (Commando)

Steward Zul ngan tukang bace khutbah raye (Deck Cadet)

Yang tgk camera tu, Engine Cadet Putera

Thursday, June 14, 2012

I'm Back (Story About 1 Year and 7 Month)

Assalamualaikum..dah setahun aku tak update blog aku nie..busy belayar ke sana sini dengan kapal company kesayangan..hehe~ aku rase dah tibalah masenye pula untuk aku share ape yang aku lalui sepanjang 7 bulan 20 hari aku sail dengan Bunga Teratai Tiga..rank ak? haha..until ak off, rank ak still Junior Engineer..means, setaun ak jadi junior MISC Berhad..promotion has been frozen !


Aku on kapal Bunga Teratai Tiga (container / liner vessel) pada tanggal 19/10/2011, genap2 sebulan sebelum birthday aku, kt Port Kelang..lame aku cuti lepas off Bunga Raya Dua aritu..duit kat poket pon makin surut sehinggakan aku terpaksa bekerja part time di sebuah carwash area kampung aku..gajinye, hurm, boleh laa nak buat kuar jalan2 and dating utk sehari..hehe~ sebelum aku on kapal nie, seperti biase, aku akan inform sume insan yg tersayang supaya dorang sume acknowledge pemergian aku, family, sedara mara, and si dia or si A..cam biase laa, ucapan2 dan kata2 semangat disedekahkan kt aku buat bekalan utk aku sail nanti..thanks yuols! si A nie, bile die tau aku nak sail, die sanggup ponteng class balik umah semata-mata nk jumpe aku..da la tu, die blanja ak mkn lak..maklum laa, die tau cik abg die nie da sengkek mase tu..hahaha..pastu, memandangkan burfday kitorang cukup2 lagi sebulan nk tiba, kitorang pon celebrate awal :) beli kek murah2 pon jadila, asal dpt mkn same2, da rase cam makan kek mahal daa..hehe..

Aku on kapal nie dengan pelbagai kesulitan..kapal dijangka masuk Port Kelang 20hb..so ak fikir, sempat laa ak rest kejap kt hotel sebelum on kapal, memandangkan mase tu baru 18hb..tup2, tengah hari tu ofis bagitau, kapal masuk mlm nie..so, kelam kabut laa aku nak cari barang2 yg xsempat nk beli time kt umah aritu..pas maghrib tu van company datang pick up ak ngan beberapa crew yg lain (cook asuad, os fitri, fitter sheikh khalil)..dengan xsempat nk makan2, kitorang terus ke Port Kelang mlm tu..sampai kt sane dalam pukul 10 mlm, pusing punya pusing, kitorang xjumpe pon mane kapal kitorang..ejen pon contact laa kapal, upenye kapal kitorang still kt luar lg, baru otw nk masuk port..so, kitorang pon tggu laa kejap kt kantin berhampiran..sume xmakan lagi mase tu, pegi kantin dgn harapan nk isi perut..tukang masak lak xde, kitorang juz minum air je..tepat pukul 12 malam, kapal masuk port..kitorang pon trun van, then naik kapal..mlm tu ujan lebat..basah kuyup laa kitorang..sampai2 atas kapal je, ak terus ke bilik, take over all machinery dari dua orang member ak, Mad ngan Sani, dorang berdua off hari nie..start kol 12.30 sampai kol 2 pagi dorang duk handing over kt ak..byk jgk laa "awek" yg ak nak kna jaga nanti, yakni, pumps, incinerator, OWS, STP, FWG, chemicals, lubs oil, documentation..pas handing over, ak naik kebilik, semayang isyak kejap, then berniat utk tido..baru 2 saat selimut, 2nd engineer dah pon call ak, suruh trun engine room, take duty..fuhh, berpinar mata ak, smalam naik bus from kelantan to KL..mlm nie lak nk kna amik duty..haha~ dugaan....

Esoknye plak, ak off duty..pas siap handing over kt 4th engineer Gavin, kol 8.15 tu ak naik ke bilik..dengan harapan nk tido laa..tibe2 pukul 10 pagi dah ad org call bilik ak, bagitau ad pump leaking lak..so, ak pon turun laa engine room kol 10 tu, trus repair pump tu..dengan pengalaman repair pump yg 12 % mase tu, ak xbrapa yakin nk buat sorang2..haha..nasib baik la 3rd engineer Mizi dtg tolong ak..dulu ak penah sail same2 ngn die, waktu ak cadet dulu taun 2009..dulu die 4th engineer..ak mmg respect laa 3rd engineer Mizi nie, die mmg terbaik..xpenah ak tgk die marah2 orang..rajin lak tu tolong2 orang..hehe~ so, itulah dugaan dan kesulitan aku for the 1st day ak on kapal nie..Bunga Teratai Tiga :)