Pages

There was an error in this gadget

Tuesday, November 20, 2012

What Happen Yesterday on 19 November?

Banyak benda yg berlaku semalam iaitu pada tarikh 19 November 2012..dan kt sinilah ruang utk ak kongsikan ap yang jd semalam kt korang sume..

1st, pengumuman result UPSR bg adik2 yg menduduki exam nie aritu kuar..da la tu, ramai pulak adik2 yg ad kaitan ngn ak dapat result cemerlang 5A..mereka antaranya adalah Muhd Fathi Haikal (kazen aku), Adam Mukhriz (adik bongsu si A yg merangkap adik ipar aku), dan anak2 jiran ak yg ak xtau ape name dorang, dan juga kazen2 ak belah umi ak yg ak xingt name dorang..haha~ pape pon, tahniah and tenkiu uolls, kerana secara xlangsung adik2 sume dah menjadikan tarikh 19 November nie sebagai tarikh paling bersejarah buat uolls..dan sudah semestinya uolls akan ingt kt tarikh nie sampai korang lupe..haha :D


 
2nd, sebuah company perkapalan call ak utk bg ak naik kapal on the spot..kaget ak rase mase tu, xterkata..ak dah laa xready pape lg nk on kapal semalam (lau esok boleh laa)..at least dorang kna bg ak mase sehari dua utk ak ready, packing barang2, kemas balik sume dokumen2, jumpe sanak sedara, and even utk beli tiket bus utk ak ke ibu pejabatnye kt Kuala Lumpur..so, ak mintak utk post pone dulu dan company tu bersetuju..alhamdulillah :)


3rd, semalam merupakan hari kemenangan besar Israel Laknatullah di bumi Malaysia..di mana menyaksikan org ramai berpusu2 beratur utk mendapatkan burger McKiller secara percuma..wahai kawan2 yg baik, pada pendapat ak, itu adalah taktik terdesak mereka menarik perhatian kite utk datang ke franchise mereka setelah usaha kite utk memboikot produk makanan dorang berjaya..baru je kite nk menang, tibe2 kite kalah balik..datang beramai2 kt McKiller, bukan ke tu korang dah sokong taktik mereka? Or mungkin ak yg silap pendapat..wallahua'lam~


4th, semalam merupakan tarikh keramat bg pasangan Kamarolzaman dan Haziah (ibu bapa aku), iaitu kelahiran putera sulung mereka yg handsome, kacak, lagi bergaya, pada 19 November 1989..mereka menamakan ank tersebut Muhd Khalis Bin Kamarolzaman..(actually ak malu nk announce tarikh birthday ak kt orang, so cani je laa kot care nk gtau korang, haha)..so, happy birthday to me..may all my wish will come true..in shaa allah~ azam ak, ak nk jadi lagi baik dari taun lepas..ap yg baik dari taun lepas tu? Hanya Dia dan si A yg tahu ;)


Untuk pengetahuan, si A merancang sesuatu utk "prank" ak di hari kelahiran ak nie..tp perbuatan tersebut berjaya dihidu ak sebelum sempat die menyempurnakan misi die tu..hahaha~ ok, pada awalnye, dari pagi 18/11 tu, smpai pukul 9 mlm, xsekali pon die sebut perkataan birthday ke, ape ke seperti taun2 sebelumnye..dalam kepala ak, ak juz fikir, maybe die saje xnk ckp pape lagi psl birthday ak sbb die bz ngn final year project, tp aku yakin die ingt tarikh 19/11 tu tarikh ape..hehe..pukul 10 mlm lak, die tibe2 ngungkit psl perangai ak yg xberapa elok ngn die sebelum2 nie, dan kitorang almost gaduh..mesej pon dah start pendek2, no more smiley on the text :( pastu dekat2 pukul 12 tu plak, die ckp die da ngantok dan nk tido..ape lagi, ak terus call die..pastu die gelak2 je sepanjang ak call tu..tp still xwish birthday or what..die duk kip saying ckp ngantok, nk tido..tp ak perasan, maybe nie taktik die nk prank ak..ntah cane, die tbe2 ngaku nk prank ak, tp xjadi sbb cm xde effect pon kt ak..hahaha~ ape daa si A, nk prank2 org, blajar laa dulu dr otai nie :P haha..pape pon si A, thanks ye, lawa gmbar kek yg u bg i kt wall tu..mesti sedap lau dpt makan betol2 kn? :D

4 comments:

  1. hahahaa....anyway hepy burfday u...hey, xoyap cane bley kantoii ek??..padahal die bagi cue oyap burfday boy..c'mon laa..takot ore xingat burfday dio :P

    ReplyDelete
  2. hahahaha~ syhhh..diam laa u :D mmg pon, i byk bg clue..i tau laa u xkn lupe,tp tkot jgk u lupe..hahaha

    ReplyDelete
  3. dah nak on ke kawan?...tinggal la aku disini...huhu

    ReplyDelete
  4. haha..blom lg laa kwn..masih menunggu,,,errr, kwn mne satu nie ye? hahaha

    ReplyDelete